Τρίτη 18 Ιουν 2024

Who's Online

Now online:
  • 239 guests


Από τα κάστρα του Γεντικουλέ, στο κάστρο του οργασμού

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Παρουσίαση Downhill Tracks

orgasmatron trail 25Στη βόρεια πλευρά του Χορτιάτη την πυκνή βλάστηση διαπερνούν λίγες ηλιαχτίδες, ενώ στην απόλυτη ησυχία ακούς το ελεύθερο της πίσω ρόδας του ιπτάμενου αναβάτη που κυλάει άσκοπα στον αέρα με το χαρακτηριστικό ζζζζζζζζ να ακούγεται για ασυνήθιστα πολύ ώρα.... Η προσγείωση το απόλυτο τέρμα για τις αναρτήσεις του... Ξαφνικά φωνές και ουρλιαχτά απ' όλη την παρέα για την μικρή ''πτήση'' του θαρραλέου rider... 10μ μήκος και 2.5 μ υψομετρική διαφορά...

Η συμπρωτεύουσα έχει κάθε δίκιο μετά τον πρώτο urban dh race να παινεύεται για το πιο τρελό άλμα μέσα σε ένα απολαυτικότατο μονοπάτι....
Οι orγκασμαtron είναι μια παρέα 7-8 ατόμων που συναντήθηκαν κάνοντας ποδήλατο στο Χορτιάτη και τους ενώνει η κοινή τους αγάπη για το ποδήλατο και το βουνό. Κάνοντας ποδήλατο και συντηρώντας τα ήδη υπάρχοντα μονοπάτια, σιγά σιγά γεννήθηκε η επιθυμία για την κατασκευή ενός καινούριου μεγαλύτερου και πιο απαιτητικού μονοπατιού. Η ιδέα αυτή μπήκε σε εφαρμογή όταν τον Οκτώβριο του 2013 κάποιοι περίεργοι άρχισαν να ενοχλούνται από την παρουσία τους στα υπάρχοντα μονοπάτια και να στήνουν παγίδες, καταστρέφοντας κατασκευές και τοποθετώντας εμπόδια.
Η μοίρα, οι επιθυμίες τους αλλά και οι υψομετρικές διαφορές αυτής της πλευράς του βουνού, τους οδήγησαν στη βόρεια πλευρά του Χορτιάτη! Αλλά αυτό που τους πήγε πραγματικά εκεί ήταν η ανάγκη για ''διακοπή'' συναναστροφών με τα περιπατητικά μονοπάτια!

Το πιο δύσκολο κομμάτι, της απο το μηδέν κατασκευής και διάνοιξης του μονοπατιού ήταν το ανάγλυφο της περιοχής... Η εκκίνηση με τον τερματισμό απέχουν 1.9χμ και με 300μ υψομετρική, έτσι το άνοιγμά του φάνταζε σχεδόν αδύνατο, αλλά με την βοήθεια μερικών τρελών ντόπιων και το πείσμα των παιδιών όλα άρχισαν να μοιάζουν ευκολότερα για να φτάσει το μονοπάτι στην σημερινή μορφή του, που απαιτεί περίπου 4 λεπτά απο τον ποδηλατικό σου χρόνο με δυνατό σχετικά ρυθμό...

orgasmatron trail 07

Πλέον ενάμιση χρόνο μετά και με ατελείωτες ώρες σκαψίματος από τα μέλη της ομάδας και με τη βοήθεια κάποιων φίλων, το μονοπάτι έφτασε σε μια αρκετά ολοκληρωμένη μορφή, αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι στην τελική του μορφή, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές ιδέες για να γίνει ακόμα πιο γρήγορο, τεχνικό, απολαυστικό και ασφαλές. Παρόλα αυτά, τον τελευταίο χρόνο το έχουν καβαλήσει αλλά και απολαύσει, με όλες τις συνθήκες και σε όλες τις εποχές. Είναι σίγουρα το καλύτερο μονοπάτι νταουνχιλ στη Θεσσαλονίκη, και όσοι το έχουν καβαλήσει υποστηρίζουν οτι είναι απο τα πιό αξιοσημείωτα στην Ελλάδα!!! Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά τον ιδιαίτερα βροχερό χειμώνα το μονοπάτι δεν έχει ζημιές από διάβρωση χάρη στα μικρά αλλά σημαντικά έργα που έχουν γίνει για να κρατάνε το νερό έξω από αυτό!

orgasmatron trail 01 orgasmatron trail 02 orgasmatron trail 03 orgasmatron trail 04 orgasmatron trail 05
orgasmatron trail 06 orgasmatron trail 07 orgasmatron trail 08 orgasmatron trail 09 orgasmatron trail 10
orgasmatron trail 11 orgasmatron trail 12 orgasmatron trail 13 orgasmatron trail 14 orgasmatron trail 15
orgasmatron trail 16 orgasmatron trail 17 orgasmatron trail 18 orgasmatron trail 19 orgasmatron trail 20
orgasmatron trail 21 orgasmatron trail 22 orgasmatron trail 23 orgasmatron trail 24 orgasmatron trail 25


Απο την εκκίνηση στα 927μ μέχρι τον (πανέμορφο) τερματισμό στο χωριό του Χορτιάτη στα 626μ υψόμετρο θα συναντήσει κανείς ποικιλία τερέν και κλίσεων!!! Το μονοπάτι κινείται αρχικά μέσα από δάσος καστανιάς με τέλειο χώμα, ανοιχτές γραμμές με μεγάλη ταχύτητα, πολλά οφ καμπερ και μερικές έντονες κλίσεις και άλματα συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου στεπ νταουν με 10 μέτρα γκαπ και 2.50 υψομετρική και ενός τρελού στεπ απ 3.50 μέτρων!!!

Στη συνέχεια στενεύει και γίνεται πιο πετρώδες καθώς περνά μέσα από πυκνή βλάστηση, ο ρυθμός πέφτει και η τεχνική δυσκολία ανεβαίνει. Χαρακτηριστικό είναι το ξύλινο σκαλοπάτι που σε στέλνει σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερο βραχόκηπο με μεγάλα φυσικά σκαλοπάτια.

Μετά απο 30μ χωματόδρομου μπας και ξεμουδιάσουν τα δάχτυλα (μα τι φλώροι?) βουτάς σε ένα πολύ γρήγορο και βραχώδες κομμάτι με ήπια κλίση. Ο οργασμός ολοκληρώνεται με ένα ντροπ 3 έως και 4 μέτρων με προσγείωση σε ένα μπέρμ και μερικές αλλεπάλληλες στροφές σε απότομη κλίση!
Τέλος το άπλιφτ θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά με το μεγαλύτερο μέρος του σε άσφαλτο και ενα πολύ μικρό μέρος του σε χωματόδρομο χωρίς να είναι κακοτράχαλος και με σχεδόν όλα τα αυτοκινητα να τον περνάνε εκτός απο τις μέρες με έντονη βροχόπτωση που χρειάζεται τζιπ.... Τέλος απο το σημείο που σε ξεφορτώνουν έχεις 2-3 λεπτά κατηφόρα σε ήπια διαδρομή αρκετή για να ''μπείς ζεστός'' και τελικά να ολοκληρώσεις........Ζώντας τον απόλυτο οργασμό....contact on facebook: Χορτιάτης 1 - "Είμαστε ΈΝΑ" / Hortiatis 1 - "We are ONE"
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy