Τρίτη 23 Ιουλ 2024

Who's Online

Now online:
  • 17 guests


Dirfis Downhill Race – Στενή Ευβοίας - Greek Downhill Cup - 2021

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

dirfis dh race 2021 cover
Σε συνεργασία με το δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων διοργανώνεται αγώνας κατάβασης Open και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατάβασης στη Δίρφη.


Ημερομηνία και ώρα αγώνα: Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 11:00 π.μ
Τοποθεσία: Στενή Εύβοιας γήπεδο Στενής.
Διαδρομή: Μήκος διαδρομής 1,8km

Διαδρομή:
Η διαδρομή είναι περίπου 1.800 μέτρα, μέσης τεχνικής δυσκολίας, με κλίσεις, άλματα, ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα mtb με αναρτήσεις μπρος-πίσω (Full-suspension). Στα δύσκολα σημεία της πίστας θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs).

Αναλυτικό πρόγραμμα αγώνα:

Σάββατο 20/11/2021:
08:00 Έναρξη εγγραφών στη γραμματεία
08:00-10:00 Αναγνωριστική πεζοπορία διαδρομής (track walk)
10:00-16:00 Ελεύθερες προπονήσεις από τους αγωνιζόμενους (υποχρεωτικά με αριθμό συμμετοχής πάνω στο ποδήλατο)
16:00 Κλείσιμο διαδρομής, συντήρηση και επιθεώρηση διαδρομής από τους διοργανωτές

Σημείωση: Η γραμματεία θα παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια των ελεύθερων προπονήσεων και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν και να έχουν πάνω στο ποδήλατο τους τον αριθμό συμμετοχής για να πραγματοποιήσουν ελεύθερες προπονήσεις.

Κυριακή 21/11/2020:
08:00-10:00 Ανοιχτή γραμματεία
08:30-10:30 Επίσημη προπόνηση
11:00-13:00 Πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση (Κατατακτήρια)
14:00- Δεύτερη χρονομετρημένη κατάβαση (Τελικός)
16:30 Απονομή στο χώρο του τερματισμού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Super mini junior 8 έως και 12 (2013 – 2009)
Mini junior 13 έως και 15 (2008 – 2006)
Junior 16 έως και 18 (2005 - 2003)
Elite 19 έως και 29 (2002 - 1992)
Master 30 έως και 39 (1991 - 1982)
Veteran 40 και άνω (1981 και πίσω )
Women ανεξαρτήτου ηλικίας
Enduro (Single Crown) ανεξαρτήτου ηλικίας
Electric Bikes ανεξαρτήτου ηλικίας


Ανήλικοι 8 έως 12 ετών και 13 έως 15 πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα, ενώ οι ανήλικοι 15 έως 18 να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη από δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα). Για τις τρεις κατηγορίες Junior είναι υποχρεωτικός ο πλήρης εξοπλισμός ασφάλειας (κράνος full face, μάσκα, γάντια, θώρακας, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες).

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομετρηση του αγωνα θα γίνει με ατομικούς σένσορες που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες από την γραμματεία με την παράδοση της αστυνομικής τους ταυτότητας. Σένσορα δεν παραλαμβάνει κανείς δίχως να παραδώσει στην γραμματεία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε περίπτωση απώλειας του προσωπικού σας σένσορα είστε υποχρεωμένοι να τον αντικαταστήσετε.

Ο αγώνας κατάβασης περιλαμβάνει δύο χρονομετρημένες προσπάθειες.
Η πρώτη θα είναι η κατατακτήρια στην οποία θα συμμετέχουν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι αθλητές παίρνουν σειρά εκκίνησης με ένα λεπτό διαφορά ο ένας από τον άλλο, σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής. Όλοι οι χρόνοι θα προκριθούν στον τελικό και θα δώσουν την κατάταξη εκκίνησης ανάλογα με τον χρόνο τους. Ο αθλητής με τον καλύτερο χρόνο ξεκινάει τελευταίος. Σε περίπτωση απρόβλεπτης καθυστέρησης ή επιδείνωσης καιρικών συνθηκών, είναι στην κρίση του αλυτάρχη να δώσει εκκίνηση ανά μισό λεπτό, καθώς και να ξεκινήσει ο Τελικός πριν τις 14:30 εάν η διαδικασία των προκριματικών έχει ολοκληρωθεί και είναι όλα έτοιμα για την τελική προσπάθεια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.

Υποχρεωτικό είναι ο κάθε αθλητής να φέρει test που να βεβαιώνει ότι δεν νοσεί από Covid-19.

ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
Κράνος full face
Μάσκα
Θώρακας
Επιγονατίδες
Επιαγκωνίδες
Γάντια

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα (στις κατηγορίες Elite, Master και Veteran οι επιαγκωνίδες δεν είναι υποχρεωτικές).

Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία, τόσο στις προπονήσεις όσο στον ημιτελικό και τελικό αγώνα.

Ενημέρωση γραμματείας από τον αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατα τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση όλοι οι αθλητές θα ελεγχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής).

Στο χώρο επίσης θα βρίσκεται η ομάδα διάσωσης, ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο. Όλα τα επικίνδυνα σημεία θα είναι προσημασμένα κατάλληλα. Παράλληλα, συνοδεύονται με chicken runs. Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι με σφυρίχτρες και θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών, την τήρηση της προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, υπάρξει αναβάτης, που εξαιτίας κάποιου εξωγενούς παράγοντα χρειάστηκε να σταματήσει, πρέπει να το αναφέρει στη γραμματεία.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που περιέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Ομοίως δεν φέρει ευθύνη για τραυματισμό ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν σε τρίτους, παρευρισκόμενους στον αγώνα. Με την εγγραφή τους στον αγώνα, οι αθλητές, δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιοδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία. Τροποποιημένη και μικρότερη θα είναι η πίστα για την κατηγορία 8-12.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

ΠΟΙΝΕΣ
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου ή ηλεκτρικού βοηθητικού μέσου πλυν αυτών που αγωνίζονται στην κατηγορία Electric bikes. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. Μη παρουσία στον ορισμένο χρόνο εκκίνησης – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. & UCI για τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας.

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η επιτροπή του αγώνα, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετέχει ένας αθλητής στον αγώνα "Dirfis Downhill Race – Στενή Ευβοίας - Greek Downhill Cup - 2021" θα πρέπει:

Να συμπληρώσει την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Να έχουν διαβάσει την προκήρυξη και να συμφωνούν με τους όρους συμμετοχής
Να πληρώσει παράβολο συμμετοχής στην γραμματεία

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος για τη συμμετοχή ενός αθλητή στο διήμερο του αγώνα ορίζεται στα 30 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στην γραμματεία το Σάββατο πριν ο αναβάτης ξεκινήσει τις προπονήσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021.

Στο κόστος συμμετοχής, περιλαμβάνονται:
- το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
- χρονομέτρηση
- ανεφοδιασμός σε Νερό και Μινι Σνακ
- πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού για το διήμερο του αγώνα
- η μετακίνηση των αθλητών από το τέλος της διαδρομής στην αρχή της (up-lift), το Σάββατο 9:30 με 16:00 και την Κυριακή 8:30 με 16:00, αρκεί να έχουν παραλάβει από την γραμματεία τον αριθμό συμμετοχής τους και να έχουν υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Οι απονομές για κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα στo χώρο του τερματισμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΕΠΑΘΛΑ
Χρηματικά έπαθλα στους πρώτους 5 γενικής κατάταξης.
1ος 300 ευρώ
2ος 200
3ος 100
4ος 70
5ος 50

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους πρώτους 5 κάθε κατηγορίας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο γήπεδο Στενής.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Έγκυρες συμμετοχές Θεωρούνται μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως τη σχετική φόρμα συμμετοχής.


Περισσότερες πληροφορίες
Ανδριώτης Κωνσταντίνος: 6956011752
Facebook Page: Dirfi Bikepark
Facebook Event: Dirfis Downhill Race
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy