Τρίτη 23 Ιουλ 2024

Who's Online

Now online:
  • 32 guests


GDC19 Rd1 - Rodeo Trail DH race - Levadia 2019

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

rodeo dh race 2019 flyer2ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
RODEO TRAIL OPEN DH RACE

Η ποδηλατική ομάδα "All Terrain" σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων, διοργανώνουν Open αγώνα Downhill. Ο αγώνας είναι εντεταγμένος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2019, ως ο πρώτος από τους πέντε αγώνες του κυπέλλου.

Ημερομηνία και ώρα αγώνα: Κυριακή 21 Απριλίου 2019 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: Λιβαδειά Βοιωτίας , περιοχή δάσους Προφήτη Ηλία ,"Rodeo Trail"
Διαδρομή: Μήκος διαδρομής 1310μ ,υψομετρική διαφορά 197μ
Υψόμετρο εκκίνησης: 448μ
Υψόμετρο τερματισμού: 251μ
Πρόγραμμα αγώνα:
Σάββατο 20/04/2019 Αναγνώριση διαδρομής - δοκιμαστικά.
Κυριακή 21/04/2019 Δοκιμαστικά – προκριματικοί - τελικός

Διαδρομή:
Η διαδρομή είναι περίπου 1310 μέτρα, μέσης τεχνικής δυσκολίας, με κλίσεις, ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης, με το λιγότερο 160 χιλιοστά διαδρομής αναρτήσεων μπρος-πίσω (Full-suspension). Στην πίστα θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα ή περίεργα σημεία όπως επίσης και εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής. Η αφετηρία βρίσκεται στον λόφο αριστερά του Προφήτη Ηλία, στο σημείο που υπάρχει η δεξαμενή της πυροσβεστικής, σε υψόμετρο 448 μέτρων. Ο τερματισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 251 μέτρων ,197 μέτρα χαμηλότερα από την εκκίνηση.

Μετά το τέλος της διαδρομής οι αθλητές θα πρέπει να ακολουθούν χωματόδρομο για περίπου 170 μέτρα μέχρι να βγουν στο Parking του Κοιμητηρίου Λιβαδειάς, όπου και θα πραγματοποιείται το uplift του αγώνα.

rodeo dh race 2019 map


Αναλυτικό πρόγραμμα αγώνα:


Σάββατο 20/04/2019:
09:00-13:00 Έναρξη εγγραφών στη γραμματεία-
10:00-11:30 Αναγνωριστική πεζοπορία διαδρομής
12:00-18:30 Ελεύθερες προπονήσεις από τους αγωνιζόμενους (υποχρεωτικά με αριθμό συμμετοχής και αυτοκόλλητο επικύρωσης πάνω στο ποδήλατο )
18:30-20:30 Κλείσιμο διαδρομής, συντήρηση και επιθεώρηση διαδρομής από τους διοργανωτές

Σημείωση: Η γραμματεία θα παραμείνει ανοιχτή καθ' όλη τη διάρκεια των ελεύθερων προπονήσεων και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν και να έχουν επάνω στο ποδήλατο τους τον αριθμό συμμετοχής και το αυτοκόλλητο συμμετοχής για να πραγματοποιήσουν ελεύθερες προπονήσεις.

Κυριακή 21/04/2019:
08:00-10:00 Ανοιχτή γραμματεία
09:00-11:00 Επίσημη προπόνηση (Υποχρεωτικά 2 προσπάθειες από όλους)
11:00 Πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση (Κατατακτήρια)
14:30- Δεύτερη χρονομετρημένη κατάβαση (Τελικός)
18:30 Απονομή στις πηγές Κρύας

Όριο συμμετοχών:
Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 170. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Στον τελικό θα αγωνιστούν όλοι οι αναβάτες.
Κάθε αγωνιζόμενος θα έχει συγκεκριμένη ώρα εκκίνησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Junior 12 έως και 18
Elite 19 έως και 29 
Master 30 έως και 39 
Veteran 40 και άνω
Women ανεξαρτήτου ηλικίας
Single Crown ανεξαρτήτου ηλικίας

Ανήλικοι 12 έως 18 πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα για τις απαραίτητες υπογραφές ή να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη από δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα)

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ατομικούς σένσορες που θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες από την γραμματεία με την παράδοση της αστυνομικής τους ταυτότητας. Σένσορα δεν παραλαμβάνει κάνεις δίχως να παραδώσει στην γραμματεία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε περίπτωση απώλειας του προσωπικού σας σένσορα είστε υποχρεωμένοι να τον αντικαταστήσετε.

Ο αγώνας κατάβασης περιλαμβάνει δύο χρονομετρημένες προσπάθειες.
Η πρώτη θα είναι η κατατακτήρια στην οποία θα συμμετέχουν όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι αθλητές παίρνουν σειρά εκκίνησης με ένα λεπτό διαφορά ο ένας από τον άλλο, σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής. Όλοι οι χρόνοι θα προκριθούν στον τελικό και θα δώσουν την κατάταξη εκκίνησης ανάλογα με τον χρόνο τους. Ο αθλητής με τον καλύτερο χρόνο ξεκινάει στο τέλος. Σε περίπτωση απρόβλεπτης καθυστέρησης ή επιδείνωσης καιρικών συνθηκών, είναι στην κρίση του αλυτάρχη να δώσει εκκίνηση ανά μισό λεπτό, καθώς και να ξεκινήσει ο Τελικός πριν τις 14:30 εάν η διαδικασία των προκριματικών έχει ολοκληρωθεί και είναι όλα έτοιμα για την τελική προσπάθεια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.
Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.

– κράνος κλειστού τύπου,
– θώρακας,
– επιγονατίδες,
– επιαγκωνίδες,
– γάντια,
– μάσκα.

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα. Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου (neck brace) .

Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία όσοι δεν έχουν λάβει από προηγούμενους αγώνες, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Σάββατο, με την επιβεβαίωση της πληρωμής και την παραλαβή αριθμών, στην γραμματεία θα κολληθεί σε κάθε αγωνιζόμενο ένα αυτοκόλλητο στο number plate. Αυτό γίνεται για να μην λαμβάνουν μέρος άτομα τα οποία έχουν αριθμό από προηγούμενο αγώνα αλλά κάνουν ποδήλατο κανονικά στο μονοπάτι όλο το Σάββατο χωρίς να έχουν πληρώσει συμμετοχή. Όποιος αθλητής δεν έχει το αυτοκόλλητο στο number plate θα βγαίνει εκτός μονοπατιού από τους κριτές.

Ενημέρωση γραμματείας από τον αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση όλοι οι αθλητές θα ελεγχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει συμμέτοχη ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής)

Στο χώρο επίσης θα βρίσκεται η ομάδα διάσωσης, ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο. Όλα τα επικίνδυνα σημεία θα είναι προσημασμένα κατάλληλα και προστατευμένα με ειδικά στρώματα. Παράλληλα, συνοδεύονται με chicken runs. Καθ' όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι με σφυρίχτρες και θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών, την τήρηση της προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, υπάρξει αναβάτης, που λόγω ατυχήματος χρειάστηκε να σταματήσει, πρέπει να το αναφέρει στη γραμματεία η οποία και με τη σύμφωνη γνώμη κριτή που βρισκόταν κοντά στο συμβάν, θα του δώσει άδεια επανάληψης της προσπάθειάς του.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

Προπονήσεις στην πίστα αγώνων (επιπλέον της επίσημης προπόνησης): Θα είναι έτοιμη και σηματοδοτημένη από την 18/04/2019 για προπόνηση με ευθύνη των συμμετεχόντων.

Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Ενστάσεις
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

Ποινές
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. - Μη εμφάνιση του αυτοκόλλητου συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Διαφήμιση
rodeo dh race 2019 posterΜε την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας .

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

Δήλωση συμμετοχής:
Για να συμμετέχει ένας αθλητής στον αγώνα " Rodeo Trail race - Levadia 2019 " θα πρέπει πρώτα να καταθέσει το ποσό συμμετοχής μέσω τράπεζας, έως Παρασκευή 19 Απριλιου και μετά να συμπληρώσει την παρακάτω ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για να θεωρηθεί έγκυρη.

Το ποσό για τη συμμετοχή ενός αθλητή στο διήμερο του αγώνα ορίζεται στα 30 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό 6569-103741-453 της Τράπεζας Πειραιώς, με όνομα δικαιούχου Μιχαήλ Κωνσταντίνος (ή σε μορφή IBAN: GR47 0171 5690 0065 6910 3741 453), δηλώνοντας υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο του αθλητή που κάνει την κατάθεση. Σε περίπτωση πολλαπλής κατάθεσης θα πρέπει στην περιγραφή να γραφτούν όλα τα ονοματεπώνυμα των αθλητών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
.


Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής κάνει την κατάθεση του μέσω e-banking από άλλη τράπεζα, επιβαρύνεται αυτός όλα τα έξοδα προμήθειας της συναλλαγής, ειδάλλως θα δοθεί στη γραμματεία το αντίστοιχο αντίτιμο με την επικύρωση της συμμετοχής του. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 10 ημερών.


Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής το Σαββατοκύριακο του αγώνα με επιβάρυνση 5 ευρώ (σύνολο 35 ευρώ και χωρίς εξαιρέσεις), αυστηρά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

Στο κόστος συμμετοχής που είναι 30 ευρώ, περιλαμβάνονται:
- το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
- χρονομέτρηση
- ανεφοδιασμός
- πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού για το διήμερο του αγώνα
- η μετακίνηση των αθλητών από το τέλος της διαδρομής στην αρχή της, το Σαββάτο και την Κυριακή, αρκεί να έχουν παραλάβει από την γραμματεία τον αριθμό συμμετοχής τους και το αυτοκόλλητο συμμετοχής τους και να έχουν υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση
- τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων
- νερό.

Απονομές
Οι απονομές για κάθε κατηγορία θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα στον χώρο των πηγών Κρύας, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Έπαθλα
Κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές-νικήτριες κάθε κατηγορίας.
Μετάλλιο στον τέταρτο, πέμπτο και έκτο κάθε κατηγορίας.

Πρόσβαση:
Η πρόσβαση προς το σημείο εκκίνησης γίνεται από το τεχνικό Λύκειο Λιβαδειάς με κατεύθυνση τον Προφήτη Ηλία, ακολουθώντας τις ταμπέλες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία:
Γκίνης Γιώργος 6973391845

rodeo dh race 2019 footer
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy