Τρίτη 19 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 251 guests


Τελικός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Fort William στις 9-9-07

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Downhill World

Το γεγονός για το οποίο ετοιμαζόταν το Fort William τα προηγούμενα δυο χρόνια επιτέλους έφτασε και όπως ήταν φυσιολογικό άφησε απίστευτες εντυπώσεις. Όλα έγιναν όπως ήταν αναμενόμενο να γίνουν, εκτός από τον κλασικό σκωτσέζικο καιρό, κάτι για το οποίο δεν παραπονέθηκε κανείς όμως. Το κοινό κάθε χρόνο το απολαμβάνει όλο και πιο πολύ, καθώς η διοργάνωση χρονιά με τη χρονιά γίνεται όλο και πιο μεγάλη και θορυβώδης. Το κοινό ζητωκραύγαζε για κάθε αναβάτη σαν να ήταν δικός τους. Όταν όμως  ξεπρόβαλε κάποιος Βρετανός πάνω από το πανό της Nissan το μέρος απλά απογειωνόταν. Αναμφισβήτητα για  άλλη μία φορά πρέπει να γραφτεί πως ήταν ο καλύτερος μέχρι σήμερα ποδηλατικός αγώνας κατάβασης…

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η κάλυψη του event θα μπορούσε να αποτελέσει μια μεγάλη στροφή για τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Ο BBC ήταν παρών παρέχοντας το καλύτερο “υλικό” που έχουμε δει ως τώρα σε τέτοιου είδους αγώνα. Το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τη πίστα όλη μέρα δίνοντας εναέρια πλάνα των αναβατών και συγχρόνως τα πλάνα αυτά προβάλλονταν σε  μεγάλες οθόνες στον τερματισμό. Η παρουσία του BBC όμως είναι μόνο η μισή αρχοντιά, το www.mtbcut.tv μετέδιδε live footage όλο το σαβ/κο μαζί με το www.freecaster.com ώστε να μπορέσει όλος ο κόσμος να απολαύσει αυτό το ανεπανάληπτο γεγονός.. Η δημιουργία αυτής της τόσο μεγάλης βάσης πληροφοριών σε μορφή video και η προβολή στα μέσα μαζικής τηλεθέασης αποτελεί το βέλτιστο μέσο προώθησης του σπορ αυτού από άποψη διαφημιστική σε σύγκριση με οποιοδήποτε περιοδικό μέσο ή κάποιο website που ασχολείται με το σπορ αυτό. Κατά την πρωινή προπόνηση λοιπόν άρχισε να μαζεύεται το κοινό κατά μήκος της πίστας, και με ένα ενδεχόμενο μετάλλιο ήδη από τους προκριματικούς, οι εξέδρες είχαν γεμίσει με κόσμο ανυπόμονο να δει τον τελικό. Η Katie Curd στη δεύτερη της παρουσία σε αγώνα της UCI  προκρίθηκε 3η, ωστόσο τερμάτισε 2η. Η Γαλλίδα Floraine Pugin αφού της έδειξαν τη κόκκινη σημαία και την ανάγκασαν να τρέξει επαναληπτική κατάβαση τερμάτισε πρώτη  με 27 δεύτερα διαφορά και χρόνο 5:50.18.

Greg Minaar - South Affrica

 

Οι Βρετανοί juniors από τη μεριά τους  “πετούσαν” όλη τη σαιζόν και σαν συνέπεια ο αγώνας αυτός βάφτηκε από βρετανούς.. Ο Sam Dale έχασε την ελπίδα για μετάλλιο μετά από μια γερή πτώση. Ο James Maltman, μη βρετανός αλλά θανατηφόρα γρήγορος, έκατσε για λίγο στη πρώτη θέση χάνοντας την από τον αμερικανό John Swanguen.Στη γυναικεία κατηγορία λοιπόν η Sabrinna Jonnier διεκδίκησε επάξια τον τίτλο της για άλλη μια φορά σημειώνοντας χρόνο 5:28.35, δυο δευτερόλεπτα κάτω από την Rachel Atherton.

Sam Hill

Ruaridh Cunningham - UCI World Junior Mountain Bike Champion

Sabrinna Jonnier - France - Retains her World Championship Title

Μια τιμή που έχει ξεφύγει από τον Steve Peat όλο αυτό τον καιρό είναι να κερδίσει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όλοι ήλπιζαν ότι θα μπορέσει να το κάνει στα πάτρια εδάφη, ακόμη και ο Brian Lopes ήθελε να το δει να συμβαίνει σχολιάζοντας το μετά τον τελικό του 4x. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους όμως, μόνο και μόνο το γεγονός το ότι ο Steve επιχείρησε να κατέβει την πίστα του Fort William δυο μήνες αφού είχε πάθει θλάση στον αστράγαλο, από μόνο του αξίζει μετάλλιο. Όλοι λοιπόν στήριξαν τον Sam Hill, και είχαν δίκιο εφόσον οι φετινές του επιδόσεις βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από όλους και από ότι φαίνεται θα καταλήξει να πάρει το παγκόσμιο κύπελλο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήταν ο νικητής άλλα ο Fabien Barel τον έτρεχε από κοντά και ο Gee Atherton που έτρεχε σε πολύ χειρότερες συνθήκες κατάφερε να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Ο Greg Minaar πονώντας αρκετά κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση, ο Dan Atherton τερμάτισε στους 10 πρώτους ισχυρίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτόν ήταν το σύννεφο βροχής που έδερνε το πρώτο κομμάτι της πίστας.

Steve Peat

Αποτελέσματα - Results :

Men Elite - 4X
Men Elite - Downhill

Women Elite - Downhill

Women Elite - 4X

Interesting Links :

http://www.fortwilliamworldchamps.co.uk/
http://www.visit-fortwilliam.co.uk/
http://www.visitscotland.com/
http://www.scotland.com/

Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy