Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 95 guests


3o Ωραιόκαστρο Downhill 2017 – GDC 2017 Final Round

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Races - Προκηρύξεις Αγώνων

oraiokastro dh race 2017 coverΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟY

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΣΥΛΟΓΙΚΟΥ και OPEN ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΥΝΟΥ

CLICK HERE FOR ENGLISH VERSION

Ο ΠΟ.ΣΥ.Ω σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν διασυλλογικό και Open αγώνα Downhill. Όσον αφορά τον αγώνα Open είναι εντεταγμένος στο Πανελλήνιο Κύπελλο Downhill Open 2017.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Σάββατο 21- Κυριακή 22- Οκτωβρίου 2017

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν σωματεία μέλη της Ε.Ο.Π, θα γίνονται σε έγγραφο των σωματείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (μία από τις τρεις προαναφερόμενες, στις οποίες εμπίπτει ο συμμετέχων, σύμφωνα με το αγωνιστικό του δελτίο)

Όλα τα σωματεία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών – τριών, μέχρι την Πεμπτη, 19/10/17 και ώρα 18.00 στο Fax 2310,809668 η στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στο επισυναπτόμενο έντυπο συμμετοχής. Δηλώσεις μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα δεν θα γίνονται δεκτές.

Έντυπο για Σωματεία-Πατήστε εδώ

ΥΠΕΥΘYΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ OPEN


button-300x70

Όλοι οι αθλητές ΟΠΕΝ ανεξαιρέτως που θέλουν να συμμετέχουν, θα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία (εφόσον έχουν δηλώσει online θα είναι έτοιμη προς υπογραφή), ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ότι είναι άνω των 18 ετών και ότι αποδέχονται όλους τους όρους-κανονισμούς της παρούσας προκήρυξης .

Οι ανήλικοι κάτω των 18 θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη και υπογεγραμμένη δήλωση (συναίνεσης-συμμετοχής) από τον κηδεμόνα τους, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμος) που θα αναφέρει ότι επιτρέπουν να συμμετέχει στον παραπάνω αγώνα, καθώς και παρουσία αυτού.

Η γραμματεία θα λειτουργεί στις 19-20/10/2017 και ώρες 18.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου (Κονταξοπουλειο στάδιο Ωραιοκαστρου, λόρδου Βύρων με θες/νικης, είσοδος από θύρα 3) για τις τελευταίες έγγραφες,
Σε περίπτωση μη συμμετοχής στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο αναβατής έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής αρκεί να έχει κάνει 2 αναγνωριστικές καταβάσεις σε επίσημη μορφή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ (οπεν):

Για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή, συμπληρώνει online τα στοιχεία του στο παρακάτω link ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ OPEN έγκυρη συμμέτοχη θεωρείται αυτή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά έως την Πέμπτη 19-10-2017

Αρ.Λογ:741/480005-29 και IBAN: GR32 0110 7410 0000 7414 8000 529
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Δικαιούχος : Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκαστρου

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ στα οποία περιλαμβάνονται:

  • το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα
  • ανεφοδιασμό
  • πρώτες βοήθειες, υποστήριξη γιατρού κατά την διάρκεια του αγώνα
  • τη μεταφορά των αγωνιζομένων και των ποδηλάτων τους στην εκκίνηση της διαδρομής
  • τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα των αγωνιζομένων
  • σάντουιτς
  • νερό
*Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής το Σαββατοκύριακο του αγώνα με επιβάρυνση 10 ευρώ αυστηρά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ατομικούς σένσορες που θα παραλάβετε από την γραμματεία με την παράδοση της αστυνομικής σας ταυτότητας. Σένσορα δεν παραλαμβάνει κάνεις δίχως να παραδώσει στην γραμματεία αστυνομική ταυτότητα η διαβατήριο, σε περίπτωση απώλειας του προσωπικού σας σένσορα είστε υποχρεωμένοι να τον αντικαταστήσετε. Τα επίσημα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν στο χώρο της Γραμματείας Αγώνων με το πέρας των αγώνων, θα αποσταλούν με e-mail στις συμμετέχουσες ομάδες, ενώ θα αναρτηθούν την επόμενη του αγώνα στις σχετικές με τη διοργάνωση, ιστοσελίδες.

oraiokastro dh race 2017 posterΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 21/10/2017 –Αναγνώριση διαδρομής – Δοκιμαστικά – Ενημέρωση
Κυριακή 22/10/2017 – Δοκιμαστικές Προπονήσεις- Προκριματικός –Τελικός

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σαββάτου

08:30-09:30 Course Walk –Άνοιγμα γραμματείας στο χώρο του τερματισμού
10:00 -16:00: Kλείσιμο γραμματείας, Άνοιγμα διαδρομής, Δοκιμαστικά-Προπονήσεις
16:00- 18-00: Άνοιγμα γραμματείας στο χώρο του τερματισμού.
19:00 – 20:00 : Ενημέρωση ομάδων για τον αγώνα-κανονισμοι (χώρος γραφείων συλλόγου)
21.00-23.00: "ισοτονικό κριθάρι Party "

*Για να συμμετάσχει στα δοκιμαστικά του Σαββάτου κάποιος, θα πρέπει να φέρει αριθμό συμμετοχής στο ποδήλατο του (να είναι εγγεγραμμένος και ταμειακώς τακτοποιημένος για οπεν)


Αναλυτικό πρόγραμμα Κυριακής

08:30-10:00 Άνοιγμα γραμματείας,
9:30-11:30 άνοιγμα διαδρομής για τα ελεύθερα δοκιμαστικά πριν τον αγώνα
12:00 – 13:30 Προκριματικός Αγώνας
14:30 – 16:00 Τελικός
16:30 Απονομές Επάθλων

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:


Η Εκκίνηση είναι στην κορυφογραμμή του δασοκτήματος Ωραιοκαστρου (θέση πυροβολείο) και ο τερματισμός στην Πλατεία Ολυμπιάδος (παιδόπολη) με υψομετρική διάφορα 400 μέτρων η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας με πλήρη πρόσβαση σχεδόν σε όλα τα σημεία της, με παρά πολλά άλματα (22 των αριθμό ) κυρίως χωμάτινα όλων των επιπέδων δυσκολίας, rock carden , πολύ γρήγορα κομμάτια, και burms, το συνολικό μήκος τις είναι 1.7km και το πλάτος του μονοπατιού είναι κατά μέσο όρο άνω του 1,5m, θα υπάρχει σήμανση παντού και ανά τακτά διαστήματα θα υπάρχουν κριτές και εθελοντές διασώστες, Γιατρος αγωνα καθώς και ασθενοφόρα (απλο και 4χ4). Σε όλα τα δύσκολα σημεία θα υπάρχει εναλλακτική διαδρομή (chicken run) για τους λιγότερο έμπειρους. Οι αγωνιζόμενοι που θα αψηφήσουν τις οδηγίες της διοργάνωσης, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα.
*τεχνικές λεπτομέρειες σε χάρτη

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (οπεν)

Το όριο των συμμετοχών ορίζεται στις 150. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

• ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (με δελτίο Ε.Ο.Π)

OPEN (με τις εξής υποκατηγορίες)

JUNIOR (1999-2005)
ELITE (1988-1998)
MASTERS (1978-1987)
VETERANS (1977 και πισω)
WOMENS ανεξαρτήτου ηλικίας (1 κατηγορία)
* HARDTAIL ανεξαρτήτου ηλικίας (1 κατηγορία)
* E-Bike
* Eλάχιστος αριθμός συμμετοχών 6 για να ισχύει η κατηγορία. Οι λιγότερες συμμετοχές θα τρέξουν στις παραπάνω κατηγορίες βάση της ηλικίας τους.

ΑΓΩΝΙΣΜΑ: DH με την εξής διάρθρωση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21-10-2017

Άνοιγμα διαδρομής για Course Walk όπως αναφέρει το πρόγραμμα, ελευθέρα δοκιμαστικά όπως αναφέρει το πρόγραμμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22-10-2017


  • Ελευθέρα δοκιμαστικά όπως αναφέρει το πρόγραμμα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το σταμάτημα μέσα στην διαδρομή και η ανάστροφη φορά σε αυτήν, αθλητής που θα κάνει αυτήν την παράβαση αυτομάτως λαμβάνει ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
  • Κατατακτήριος-Προκριματικός Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τον Οργανωτή και την γενική βαθμολογία ένα αγώνα πριν για τον αγώνα open του κυπέλλου, Σε περίπτωση που δεν σταλεί στον διοργανωτή έγκαιρα η λίστα με την βαθμολογία του προηγούμενου αγώνα η σειρά εκκίνησης θα προκύψει με την αμέσως προηγούμενη κ.ο.κ, και αυτό είναι ευθύνη τις επιτροπής του κυπέλλου )
  • Τελικός Αγώνας Χρονομέτρησης (Η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από την κατάταξη των αθλητών στους προκριματικούς)
  • Για τους διασυλλογικούς αγώνες, η συμμετοχή και στους δύο γύρους (προκριματικό και τελικό) είναι υποχρεωτική. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ, θα προκριθούν όλοι όσοι πήραν χρόνο κατάταξης στον προκριματικού αγώνα χρονομέτρησης με αντίστροφη φορά.
  • Σε περίπτωση χρονικού ορίου λόγω απροόπτων θα κρίνει η διοργανώτρια αρχή τυχόν τροποποίηση του τελικού ώς προς τον αριθμό των προκριθέντων συμμετοχών ανα κατηγορία.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (διασυλλογικού και οπεν)

Δικαίωμα συμμετοχής (open)έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι (οπεν και διασυλλογικού) θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τον οποίο θα φορούν καθ'όλη την διάρκεια τον ελεύθερων δοκίμων (Σάββατο και Κυριακή) αλλά και του αγώνα (Κυριακή) σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλείονται από τον αγώνα . Επίσης τα ποδήλατά τους θα πρέπει να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα.

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.

κράνος κλειστού τύπου, (full face)
*θώρακας,
επιγονατίδες,
επιαγκωνίδες,
γάντια
μάσκα.
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος στον αγώνα.

Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου neck brace.
Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα λάβουν από τη γραμματεία, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα.
Ενημέρωση γραμματείας από αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς εγκατάλειψης. (καθ'ολη την διάρκεια τον προπονήσεων αλλά και του αγώνα όλοι οι αθλητές θα ελέγχονται αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης. Σε περίπτωση που δεν είναι ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το αντίτιμο της συμμετοχής- αφορά κατηγορία οπεν)

*αθλητής χωρίς την χρήση προστατευτικού θώρακα δεν θα πάρει μέρος στον ΑΓΩΝΑ.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ

Όλοι οι αθλητές open είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.
Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΟΙΝΕΣ:

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας. – Χρήση μηχανοκίνητου βοηθητικού μέσου. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα, χρήση της διαδρομής εφόσον έχει κλείσει (Σάββατο )

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπησή του, στην διάρκεια του αγώνα και των απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθέτηση διαφημιστικών στο χώρο του αγώνα χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοργανωτή καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης των ήδη υπάρχων διαφημίσεων που έχουν τοποθετηθεί από την διοργάνωση και μόνο αυτή! Οποιαδήποτε αυθαίρετη τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας DH, εφόσον ο αγώνας έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι τις ΕΟΠ. Για τον αγώνα ΟΠΕΝ όποια ασάφεια υπάρχει στους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η επιτροπή θα ισχύουν οι γενικοί κανόνες για αγώνες ορεινής ποδηλασίας – dh αλλά και οι διεθνείς τις uci.

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δε θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ- ΕΠΑΘΛΑ

-Ανδρών –Γυναικών (με δελτία)
1ος Νικητής κύπελλο – μετάλλιο
2ος Νικητής κύπελλο -μετάλλιο
3ος Νικητής κύπελλο – μετάλλιο
-Οπεν κατηγορίας
1ος Νικητής κάθε κατηγορίας κύπελλο
2ος Νικητής κάθε κατηγορίας κύπελλο
3ος Νικητής κάθε κατηγορίας κύπελλο
4ος Νικητής κάθε κατηγορίας μετάλλιο
5ος Νικητής κάθε κατηγορίας μετάλλιο
6ος Νικητής κάθε κατηγορίας μετάλλιο

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στον ευρύτερο χώρο που θα λειτουργήσει η γραμματεία θα υπάρχει εκθεσιακός χώρος (για καταστήματα, εταιρίες και ομάδες), δωρεάν δικαίωμα χρήσης του χώρου θα έχουν οι χορηγοί τις εκδήλωσης και οι ομάδες-συνοδοί αθλητών (τέντες) ρεύμα και τουαλέτες. Για όσους ενδιαφέρονται να διανυκτερεύσουν την Παρασκευή, το Σάββατο ή μια από αυτές τις μέρες θα υπάρξει ανακοίνωση με προσφορές ξενοδοχείων της ευρύτερης περιοχής για τον αγώνα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

το υπαίθριο κάμπινγκ στο χώρο τις διαδρομής αλλά και στο ευρύτερο χώρο του δάσους (δασόκτημα) όπως και στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού αυτής.
Όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με το διοργανωτή για υπόδειξη ειδικού χώρου που θα διατεθεί για υπαίθρια διανυκτέρευση .

Με εκτίμηση και αθλητικούς – ποδηλατικούς χαιρετισμούς

Επιπλέον πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση στη σελίδα του event στο facebook!

oraiokastro dh race 2017 header
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy