Πέμπτη 28 Μαρ 2024

Who's Online

Now online:
  • 85 guests


Shepherd's Ride Mountain Bike Fest

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Tracks & More - Διαδρομές

shepherds ride coverShepherd's Ride Mountain Bike Fest!

Ημερομηνία Εκδήλωσης: 5 & 6 Αυγούστου 2017
Τόπος: Δίβρη Φθιώτιδος.
Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ.

Ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών» (divrilamias.gr), το «Τμήμα Νεολαίας Δίβρης» και η «Nature In Action» (natureinaction.gr), σας προσκαλούν σε ένα 2ήμερο γεμάτο downhill στη Δίβρη Φθιώτιδας. Η Δίβρη –τόπος καταγωγής του Γρηγόρη Τσαλαφούτα- είναι χτισμένη στη μεσημβρινή πλαγιά της Όρθης σε υψόμετρο 820μ, μόλις 18 χλμ. από την πόλη της Λαμίας, με την ιδιαίτερα άγρια φυσική ομορφιά της να σε κατακλύζει, έχει θέα την κοιλάδα  του Σπερχειού, τη Λαμία και τα γύρω βουνά:  Καλλίδρομο, Παρνασσό, Γκιόνα, Οίτη, Οξιά και  Βελούχι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Σάββατο, 5-8-2017:
10:00-14:00 Ανοιχτή Γραμματεία - Έναρξη εγγραφών στο πάρκο «Κακαβάκια»
10:00-11:00 Αναγνωριστική πεζοπορία διαδρομής
11:00-14:00 Καταβάσεις
14:00-15:00 Διάλλειμα
15:00-18:00 Καταβάσεις
18:00 Κλείσιμο διαδρομής-BBQ Party στη θέση «Πλατάνια»

Κυριακή, 6-8-2017:
10:00-14:00 Ανοιχτή γραμματεία- εγγραφές στο πάρκο «Κακαβάκια»
10:00-14:00 Καταβάσεις
14:00-15:00 Διάλλειμα
15:00-18:00 Καταβάσεις
18:00 Κλείσιμο διαδρομής – τέλος διημέρου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Η Γραμματεία της εκδήλωσης θα βρίσκεται στο πάρκο «Κακαβάκια» Δίβρης το οποίο βρίσκεται στον τερματισμο της διαδρομής. Στην περιοχή αυτή, θα είναι η εκκίνηση των φορτηγών προς την αφετηρία της διαδρομής (uplift).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή είναι μήκους περίπου 1.670m και υψομετρικής διαφοράς 256m, η οποία ξεκινάει πλησίον της δεξαμενής ύδρευσης της Δίβρης και καταλήγει στο πάρκο «Κακαβάκια». Τη διαδρομή έχουν επιμεληθεί ο κορυφαίος αναβάτης και Πανελλήνιος Κυπελλούχος Downhill Γρηγόρης Τσαλαφούτας, ο οδηγός βουνού και σπουδαίος αθλητής Λουκάς Πρατίλας και ο ανερχόμενος αθλητής και trail builder Σάκης Χριστοδούλου.
Η διαδρομή είναι μέσης τεχνικής δυσκολίας, με ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές, και είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης downhill με ελάχιστη προτεινόμενη διαδρομή αναρτήσεων 130 χιλιοστά.
Επίσης, όπου κριθεί απαραίτητο, θα υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές (chicken runs) στα δυσκολότερα κομμάτια της διαδρομής καθώς και προστατευτικά στρώματα και αχυρόμπαλες. Στο χώρο επίσης θα βρίσκεται ομάδα διάσωσης, ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρο και τις δύο ημέρες της εκδήλωσης!

shepherds ride map


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Ανήλικοι 12 έως 18 πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα για τις απαραίτητες υπογραφές ή να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη από δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα) Έλεγχος εγκυρότητας ηλικίας θα γίνεται με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας η άλλου δημοσίου εγγράφου.

shepherds ride posterΧΡΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ:
Kράνος κλειστού τύπου, θώρακας, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, γάντια, μάσκα.

UPLIFT
Το uplift των αθλητών πραγματοποιείται με χρήση των οχημάτων της διοργάνωσης. Επιτρέπεται η χρήση ιδιωτικών μέσων με τη προϋπόθεση να μην παρεμποδίζονται τα οχήματα της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, τα οχήματα της διοργάνωσης θα ξεκινούν από την περιοχή τερματισμού του μονοπατιού (πάρκο «Κακαβάκια») και θα έχουν κατεύθυνση προς την εκκίνηση της διαδρομής (Δεξαμενή).

ΔIAMONH:
Για τους αναβάτες και τους συνοδούς τους υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για υπαίθρια διανυκτέρευση (αντίσκηνα και αιώρες) ανάμεσα από πλατάνια στη θέση «Πλατάνια Δίβρης» με παροχή ρεύματος, νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής. Μόλις 18χλμ. απο τη Δίβρη βρίσκεται η πόλη της Λαμίας που διαθέτει πλήθος ξενοδοχείων.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν στην Δίβρη Φθιώτιδας με δική τους ευθύνη. Από εκεί, η μετακίνηση για τους αθλητές γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τα φορτηγάκια της διοργάνωσης.
Θα δημοσιευτούν βίντεο και φωτογραφίες από τα μονοπάτι από τον Γρηγόρη Τσαλαφούτα και τον Σάκη Χριστοδούλου στη σελίδα στο Facebook 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΗΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ
Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους.
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις ορεινής ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών. Ο διοργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να συμμετέχουν. Με την εγγραφή τους στην εκδήλωση δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ' αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Το ποσό για τη συμμετοχή ενός αθλητή στο διήμερο ορίζεται στα 5 ευρώ. Για να συμμετέχει ένας αθλητής στην ποδηλατική συνάντηση" Shepherd's Ride 2017 " θα πρέπει πρώτα συμπληρώσει τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και την docxΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, η οποία δήλωση θα συμπληρωθεί και θα αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ώστε να θεωρηθεί έγκυρη ή συμμετοχή του. Το ποσό συμμετοχής θα δοθεί στη γραμματεία το Σάββατο, 5-8-2017. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 10 ημερών.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο κόστος συμμετοχής, το οποίο ορίστηκε στα 5 ευρώ, περιλαμβάνονται:

  • Πρώτες βοήθειες
  • Υποστήριξη ιατρού για το διήμερο
  • Μετακίνηση των αθλητών από το τέλος της διαδρομής στην αρχή της, το Σαββάτο και την Κυριακή, αρκεί να έχουν υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση
  • Νερό
  • Σνακ
  • Χώρος κατασκήνωσης με ρεύμα, νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής
  • Κλήρωση δώρων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται ως εξής:
Τηλέφωνα: Σάκης Χριστοδούλου: 6985028665 , Νατάσα Παπαδημητρίου: 6947738663
Ε-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για το ποδηλατικό διήμερο:
Facebook page: https://www.facebook.com/Divri-Shepherd-trail-1912693519061038/
Για το BBQ Party:
Facebook page: https://www.facebook.com/Neolaiadivri/
Σχόλια (0)Add Comment

Γράψε σχόλιο
μικρότερο | μεγαλύτερο

busy